Ghostwriter

Een ‘Ghostwriter’ is een schrijver die schrijft onder andermans naam, op diens verzoek. Kort gezegd komt het er op neer dat ik als ghost writer de spreekbuis ben voor anderen, maar dat mijn naam nergens in de publicatie terug te vinden is en dat ik in principe ook de copyrights aan de opdrachtgever afsta.

Waarom een ghostwriter
Niet alleen ondernemers maar ook bekende en onbekende Nederlanders maken gebruik van mijn diensten als ghost writer om voor hen, en in hun naam, speeches, autobiografieën, jubileumboeken, artikelen en columns te schrijven. Waarom? Meestal omdat de opdrachtgevers geen tijd, zin of de vaardigheden bezitten om zelf te schrijven en dit liever aan een professional overlaten.

Als auteur van 24 boeken, autobiografieën en talloze artikelen en columns heb ik een behoorlijke vaardigheid en snelheid in het schrijven opgebouwd, bezit ik volgens mijn opdrachtgevers een aansprekende schrijfstijl en heb ik vaak inhoudelijk meer kennis van bepaalde onderwerpen. Zeker als het gaat om zakelijke onderwerpen, biografieën van ondernemers en mensen die specifieke en indringende persoonlijke ervaringen  met een breed lezerspubliek willen delen.

Tarief
Het tarief, voor het schrijven van teksten voor een boek, autobiografie, artikel, column of speech hangt van veel factoren af. Soms is het schrijven van een artikel van 300 tot 500 woorden in een uurtje gepiept, terwijl het samenstellen van een boek van bijvoorbeeld 150 pagina’s natuurlijk langer duurt. Om die reden ga ik altijd eerst naar de potentiële opdrachtgever toe voor een gratis en vrijblijvend inventarisatiegesprek. Wat zijn de wensen, binnen welke tijd wil men de productie gerealiseerd zien, zorgt men zelf voor de vormgeving en het drukken daarvan of laat men dat liever aan mij over? Kortom, een gedegen voorbereiding om op basis daarvan een maatwerkofferte te kunnen maken. Prijsindicaties, afhankelijk van deadline:

  • Boeken: (biografie, zakelijke onderwerpen, jubileumboeken):
    Meestal op basis van een offerte. Afhankelijk van de omvang al vanaf € 1.750,00!
  • Reistijd: € 25,00  per uur en € 0,37 p/km)
  • Vormgevings- en drukkosten (afhankelijk van aantallen op aanvraag)

Uiteraard worden er vooraf ook duidelijke afspraken gemaakt over de deadline voor het op te leveren manuscript.

Ervaring
Als Ghostwriter heb ik ervaring in het (her)schrijven van:
– artikelen (veelal voor websites)
– offertes
– sjablonen voor brieven, e-mail
– columns
– biografieën
– jubileumboeken
– zakelijke boeken

Klik hier voor Referenties

Wilt u eens nader kennismaken of een offerte aanvragen? Klik hier voor een nadere kennismaking.

Lees hier de privacyverklaring

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.