Taal-APK

Taal APKHet is soms ronduit beschamend te zien hoe overheid en bedrijfsleven hun schriftelijke en digitale communicatie met klanten en leveranciers verwaarlozen. Taal- en grammaticafouten blijven opvallen, maar dat is slechts één van de ergernissen. Meestal richt de kritiek zich op de manier waarop de inhoud is geformuleerd, de oubollige taal waarin de boodschap is gesteld, het gebruik van jargon waardoor de ontvanger niet begrijpt waar het nu eigenlijk over gaat en/of het overmatig gebruik van de werkwoorden ‘zullen’  en ‘moeten’.  Heeft u het gevoel, dat er mogelijk een aantal verbeterpunten in uw vormen van communicatie kunnen worden aangebracht? Nodigt u mij dan eens uit voor een oriënterend gesprek en ik leg u graag uit wat een ‘Taal-APK’ kan doen om het imago van uw organisatie te verbeteren.

Eigen boek uitgeven? Doe een APK voor uw manuscript!
Veel mensen lopen rond met de idee een eigen boek te schrijven en met de mogelijkheden die Printing on Demand bieden is dat nu voor iedereen weggelegd. Vergeet echter niet om een ander naar uw manuscript  te laten kijken en het te laten redigeren. tot een goed leesbaar geheel. Ook hier helpt een Taal-APK!

Wat een Taal-APK voor u kan doen.
Tijdens een Taal-APK wordt er gekeken naar de huidige stand van zaken van de schriftelijke en digitale berichten en worden er, als dat nodig is, verbeteringen aangebracht. Leesbaarheid, klantgerichtheid en klantvriendelijkheid zijn daarbij de uitgangspunten.

Toepasbaar op:

  • Offertes (daarvoor wordt een speciale service aangeboden)
  • E-mail
  • Manuscripten voor boeken
  • Brieven
  • Folders
  • Webteksten
  • Nieuwsbrieven

De controlepunten van de Taal-APK zijn o.a.:
– vormgeving
– taalgebruik
– spelling
– grammatica
– gebruik van jargon
– mate van klantgerichtheid
– leesgemak
– commercialiteit
– effect

Methode
Tijdens een gratis oriënterend gesprek wordt er bepaald op welke communicatiedragers aan een Taal-APK zich zal gaan richten. Op basis daarvan krijgt u een duidelijk investeringsvoorstel van mij. Als regel zal een Taal-APK maximaal 5 uur in beslag nemen en ontvangt u snel een rapport over de bevindingen en advies waar en op welke manier aanpassingen kunnen worden aangebracht.

Op basis daarvan kunt u besluiten om teksten door mij te laten aanpassen of dat u medewerkers wilt laten trainen dit voor u te doen.

Via het onderstaande formulier kunt u een inventarisatiegesprek aanvragen. U kunt natuurlijk ook even bellen naar 06-81189397.

Bedrijfsnaam (niet verplicht)

Voor- en achternaam (verplicht)

Straat en huisnummer (verplicht)

Postcode en plaatsnaam (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

E-mailadres (verplicht)

Betreft (maak uw keuze):

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.