Advies

Alles is communicatie! Of het nu om management gaat, de interne communicatie met medewerkers, klanten of leveranciers, een effectieve communicatie is van doorslaggevend belang voor het imago van de organisatie. Zowel de analoge als digitale communicatie.

U communiceert met de KGB (kopers, gebruikers, beslissers en beïnvloeders) om het liefst een duurzame relatie te leggen, te onderhouden en het imago van de organisatie positief over te laten komen; zowel naar binnen als naar buiten. De vraag ‘Hoe doe je dat?’ kan Rent a Pen voor u beantwoorden. Hoe?

Communicatieplan is onmisbaar

Om doelstellingen te kunnen bereiken en het effect daarvan te meten is het opstellen van een strategisch marketing- en communicatieplan belangrijk. Daarin wordt beschreven via welke stappen de doelstellingen kunnen worden gerealiseerd.

Rent a Pen ontwikkelt samen met u een communicatiestrategie op basis van een lean analyse van de huidige vormen van communicatie. Het resultaat daarvan vertalen wij naar een manier van communicatie die voldoet aan de door u daaraan gestelde eisen; rekening houdend met de manier waarop doelgroepen dat met u willen of van u verwachten.

Plan van aanpak

Er wordt allereerst tijdens de intake-fase aan u gevraagd wat u precies wilt bereiken zoals bijvoorbeeld:

 • Een betere analoge communicatie via sjablonen voor brieven en e-mail. (Tijdbesparing)
 • Het oplossen van specifieke communicatieproblemen. (Stressverlaging)
 • Het aanpassen van de content van uw website zodat de website van de organisatie beter gevonden wordt of het (laten) maken van een effectievere website (kortom, gemakkelijk leesbaar en vooral interessante informatie)
 • Het maken van een optimale mix van sociale media en, als die er nog niet (allemaal) zijn, hulp bieden bij het maken van accounts daarvoor.
 • AdWords campagnes opzetten; selecteren en analyseren van zoekwoorden
  (u wordt daardoor beter gevonden op de zoekmachines)
 • Het opstellen van een protocol voor het gebruik van sociale media, zodat medewerkers weten wat wel en wat vooral niet via sociale media te communiceren (bescherming PR)
 • De conversie van offertes naar opdrachten vergroten via o.a. een Offerte APK. (Meer omzet, minder werk)
 • Het overbrengen van kennis op medewerkers via trainingen of workshops. (Alle communicatieneuzen één kant op krijgen; motiveren)
 • Advies op het gebied van de nieuwe wet AVG; beheer privacygevoelige informatie.

Implementatie van het gegeven advies

Rent a Pen ontzorgt! Mocht u besluiten het opgestelde advies uit te willen voeren, dan kunt u op de ondersteuning van Rent a Pen rekenen. Veel werk wordt u uit handen genomen waardoor u uw kostbare tijd kan besteden aan andere belangrijke zaken.

Meer weten of een afspraak maken?

Neem dan even contact op met Phil Kleingeld via 06-81189397 of gebruik daarvoor het contactformulier. Een afspraak voor een kennismakingsgesprek is dan snel gemaakt.

Lees de privacyverklaring